Younes Haidar
15/01/2018

Union is op de 22e speeldag van de eerste klasse B met 3-1 onderuitgegaan op het veld van Oud-Heverlee Leuven. Play-off III lijkt zo een pijnlijke realiteit te worden voor de Brusselaars.

OH Leuven toonde zich op Den Dreef meteen de sterkere ploeg en voetbalde op korte tijd enkele kansen bij elkaar. Een fletse Union-achterhoede gaf de OHL-aanval te veel ruimte, hetgeen al snel werd afgestraft. Zo bediende Derrick Tshimanga na 20 minuten spelen voormalig Union-speler Esteban Casagolda, die hard en hoog 1-0 voorbij Adrien Saussez schoot. Die goal leek de Brusselse defensie echter niet helemaal wakker te hebben geschud. Zo belandde een slechte pass op de eigen helft in de voeten van – alweer – Tshimanga. Na een één-tweetje met oude bekende Yanick Aguémon verdubbelde de Belgische Congolees de score voor de thuisploeg.

De mogelijkheid om in play-off II te eindigen bestaat niet meer.

Marc Grosjean, trainer Union

Na de rust bleek de doelpuntenhonger bij OHL nog niet helemaal gestild. Samy Kehli bracht Nikola Storm met een heerlijk diep balletje voor doel. De aanvaller tikte de bal in één tijd binnen en zette zo de 3-0 op het scorebord. Even later kopte Casagolde een diepe bal van Aguémon slim in de voeten van Kehli. Een verslagen Saussez zag hoe het doelhout redding bracht en zo de vernedering voorkwam voor Union. In de 58e minuut stuurde de ingevallen Roman Ferber Mathias Fixelles de flank op. In plaats van voor te geven besloot de flankspeler om zelf te trappen. Vanuit een moeilijke hoek duwde Fixelles de eerreder tegen de netten.

Union-trainer Marc Grosjean sprak na de wedstrijd van een logische nederlaag: 'We mankeerden een beetje vanalles. We misten dichtheid in de defensie en over het algemeen waren we niet sterk genoeg in de duels.' Het door blessures getergde Union lijkt zo af te stevenen naar de play-downs, waar het voor het behoud in eerste klasse B moet strijden. 'We spelen sowieso de play-downs dit seizoen. De mogelijkheid om in play-off II te eindigen bestaat niet meer. We moeten ons voorbereiden op de strijd om het behoud,' aldus Grosjean.

In het algemene klassement is Union zesde met 23 punten. Het ziet Roeselare zijn voorsprong uitdiepen tot zes punten. De weinige hoop op het tweede periodekampioenschap lijkt definitief de bodem ingeslagen, nu leider Lierse negen punten meer telt dan de Brusselaars.

| Na de nederlaag tegen Roeselare van vorige week, slaagde Union er tegen OH Leuven niet in om broodnodige punten te sprokkelen.