| Het parcours is identiek aan dat van vorig jaar. De start vindt plaats aan het Paleizenplein en de aankomst ligt in de schaduw van het Atomium. Op de route rijden de fietsers doorheen verschillende Brusselse gemeenten over bekende lanen en langs bezienswaardigheden.

Vijfde editie van BXL Tour vindt plaats op 29 augustus

© Belga
17/06/2021

De vijfde editie van de 40 kilometer lange wielerwedstrijd BXL Tour vindt plaats op zondag 29 augustus. Dat heeft organisator Brussels Major Events donderdag aangekondigd. Vanaf zondag 20 juni openen de inschrijvingen.

De nieuwe datum van de vijfde BXL Tour liet even op zich wachten, maar nu is beslist om net voor de start van het nieuwe schooljaar alle fietsers uit te nodigen voor een tocht door de hoofdstad. Er werd gekozen voor 29 augustus, zodat de wielerwedstrijd dankzij de versoepelingen in de best mogelijke omstandigheden kan plaatsvinden.

Zelfde parcours

Het parcours is identiek aan dat van vorig jaar. De start vindt plaats aan het Paleizenplein en de aankomst ligt in de schaduw van het Atomium. Op de route rijden de fietsers doorheen verschillende Brusselse gemeenten over bekende lanen en langs bezienswaardigheden.

Er zijn twee categorieën: de 'Masters' die starten vanaf 9 uur, met aansluitend de 'Cyclos' vanaf 9u15, verdeeld in verschillende groepen. De laatste fietsers zullen rond 12 uur aankomen aan de voet van het Atomium.

"De voorbije maanden hebben veel Brusselaars het gemak en het plezier van de fiets als vervoermiddel ontdekt. In die zin biedt de BXL Tour ons een nieuwe kans om de actieve mobiliteit aan te moedigen. De Brusselse wielerwedstrijd onderstreept ook hoe belangrijk het is om sport voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te maken," vertellen schepenen Benoit Hellings (Ecolo) (Klimaat en Sport) en Delphine Houba (PS) (Cultuur, Toerisme en Grote Evenementen).

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni