Vincent Kompany en Telenet openen studieruimte voor voetballende jongeren

© RSCA

Op het voetbalcomplex van BX Brussels in Anderlecht heeft Vincent Kompany zondag samen met telecombedrijf Telenet de BX Classroom ingehuldigd. De nieuwe studieruimte geeft de voetballende jongeren een plek waar ze in alle rust hun schoolwerk kunnen maken of hun digitale vaardigheden kunnen aanscherpen.

Vincent Kompany, huidige coach van RSCA, richtte BX op in 2013. Sindsdien is dat uitgegroeid tot een grootstedelijk project met drie voetbalclubs in de Brusselse kanaalzone en 1.300 leden. Dit seizoen kwam daar RSCA Heizel, de provinciale tak van RSCA, bij als vierde club.

Eerder deze week kondigden BX, RSCA en Telenet al hun samenwerking aan, waarmee ze Brusselse jongeren willen helpen zich op én naast het voetbalveld te ontwikkelen. Dankzij de financiële steun van het telecombedrijf kon de BX Classroom tot stand komen.

Digitale inclusie

"We willen werk maken van vier pijlers: inclusie via sport, meer meisjes in voetbal, professionele inclusie en digitale inclusie", vertelt Olivier Goris, van Telenet.
Die digitale inclusie krijgt mee vorm door het nieuwe klaslokaal. Voorlopig zullen jongeren op maandagen vanaf 16 uur in de BX Classroom terecht kunnen om voor de training hun schoolwerk te maken. Daarbij worden ze ondersteund door begeleiders.

"De wereld is zo groot en vol kansen. Wat helpt is hard werken, maar ook solidariteit is belangrijk. Niemand maakt het helemaal alleen. We zijn allemaal afhankelijk van hulp van buitenaf, want ik had het ook niet alleen gekund", gaf Vincent Kompany mee aan de aanwezige kinderen.

Workshops

In de toekomst zullen er op woensdagen ook workshops georganiseerd worden met bijvoorbeeld partners als Be Code. Zij zullen de digitale vaardigheden van de jongeren aanscherpen. Daarnaast is er in het lokaal ook ruimte voor Nederlandse lessen voor ouders of workshops waarin jongvolwassenen een cv leren opstellen.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?