Vincent Kompany neemt Nasri en Bellamy mee naar afscheidsmatch

© Photonews

Vincent Kompany krijgt woensdag 11 september nog een afscheidsmatch bij Manchester City, dat hij na het afgelopen seizoen inruilde voor RSC Anderlecht. De Rode Duivel zal met een team van Manchester City-legendes een Premier League All-stars-team partij geven. Kompany neemt onder anderen Samir Nasri en Craig Bellamy mee naar Manchester. Die twee zijn momenteel ook bij Anderlecht aan de slag: Nasri als speler, Bellamy als coach van de beloften.

Joe Hart, Joleon Lescott, Micah Richards, Pablo Zabaleta, Wayne Bridge, Gareth Barry, Nigel de Jong, Shaun Wright-Phillips en Stephen Ireland zijn negen andere namen in het team van Kompany, die Manchester City vrijdag bekendmaakte. Allemaal zijn het ex-ploegmaats van "Vince the Prince".

Emile Heskey en Rafael van de Vaart zijn voorlopig de enige twee die al toezegden voor het All-stars-team.

De opbrengsten van de galamatch gaan naar het door Kompany en Manchester-burgemeester Andy Burnham opgerichte Tackle4MCR, een organisatie die daklozen in Manchester helpt.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters. En elke maandagavond is er de radioshow op BRUZZ radio.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?