Kompany krijgt bij eerste wedstrijd als speler pandoering te verwerken

06/07/2019
Updated: 06/07/2019 16.09u

Anderlecht heeft zaterdag een oefenwedstrijd met zware 5-2 cijfers verloren van Ajax. Speler-trainer Vincent Kompany maakte zijn eerste optreden op het veld voor paars-wit, maar dat liep allesbehalve gezwind. De wedstrijd ging achter gesloten deuren door op het oefencentrum De Toekomst van de Amsterdammers.

De Nederlanders kwamen al vroeg op 2-0 voorsprong. Goals van De Wit (25. en 27.) brachten Ajax halfweg de eerste helft op een dubbele voorsprong. Testspeler Sidney Sam kon op slag van rust milderen tot 2-1, maar na de pauze namen de Ajacieden al snel opnieuw de bovenhand.

Pierie (48.), Jensen (55.) en Huntelaar (61.) deden Anderlecht het schaamrood op de kaken krijgen. Invaller Kara (66.) kon nog eens tegenscoren, waardoor de eindstand op 5-2 kwam te liggen.

Naast het debuut van Kompany als speler, was er ook een eerste basisplaats voor de Nederlandse aanwinst Michel Vlap. De Fransman Samir Nasri, die vrijdag werd voorgesteld, zat nog niet in de selectie.

Vorige week zaterdag maakte Kompany al zijn debuut als coach op het veld van SV Oudenaarde.