Vincent Kompany wil iets betekenen voor alle Brusselse jongeren

TDN
© BRUZZ
03/02/2018
img_64601.jpg
© BX Brussels | "De beste manier om vandaag resultaten te halen in Brussel, en voor de jeugd in het algemeen, is om er een collectieve beweging van te maken", zegt Vincent Kompany.

Vincent Kompany is niet enkel bezig met het WK in Rusland komende zomer. Van zijn riante salaris bij Manchester City staat de Rode Duivel een heel deel af aan BX Brussels, het Brusselse voetbalproject waar hij zijn brede schouder onder zette. "Er is meer vraag dan wij kunnen aanbieden", beseft Kompany.

In 2013 werd BX Brussels opgericht om Brusselse jongeren van de straat te houden door hen een plaats in het Brusselse verenigingsleven te geven. Kompany, zelf een kind van de Brussels Noordwijk, laat de dagelijkse leiding over aan zijn zus Christel, maar blijft als sponsor en bezieler nauw betrokken bij BX Brussels.

"BX Brussels boekt kleine succesjes door het leven van jonge gasten te vergemakkelijken", aldus Kompany. Voorlopig focust de club met hoofdkwartier in Jette zich op voetballers, maar Kompany wil iets betekenen voor alle Brusselse jongeren. "In België wordt helaas meer opgekeken naar iemand die zijn geld parkeert in een veilige haven dan naar iemand die bijdraagt aan de gemeenschap. Maar ik geef niet op, ik kan het alleen niet alleen doen."

De vraag naar projecten als BX Brussels is enorm. De Brusselse politiek moet nog meer het accent leggen op sociale cohesie.

Vincent Kompany

"De beste manier om vandaag resultaten te halen in Brussel, en voor de jeugd in het algemeen, is om er een collectieve beweging van te maken", zegt Kompany aan Sporza. "De vraag naar projecten als BX Brussels is enorm. De Brusselse politiek moet nog meer het accent leggen op sociale cohesie."

"Brussel is een complexe stad met 19 gemeenten. Daarom is het belangrijk om samen te werken, zodat mensen met verschillende oorsprong en achtergronden elkaar beter begrijpen. In Brussel werkt men binnen de wijk, dat is niet de goede manier", besloot de aanvoerder van de Rode Duivel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Jette, Sport, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni