Vincent Vanasch, doelman van het nationale Belgische hockeyteam, tijdens de halve finale tegen Duitsland op het EuroHockeytornooi in 2019

| Vincent Vanasch, doelman van het nationale Belgische hockeyteam, tijdens de halve finale tegen Duitsland op het EuroHockeytornooi in 2019.

Vincent ‘The Wall’ Vanasch verkozen tot beste hockeydoelman ter wereld

TH
© BRUZZ
11/02/2020

Wat al langer gefluisterd werd, is nu ook officieel. Onze nationale hockeydoelman Vincent Vanasch is door de Internationale Hockeyfederatie (FIH) verkozen tot beste keeper van de wereld. Vanasch heeft zijn bijnaam ‘The Wall’ dus zeker niet gestolen.

Echt verrassend is het nieuws niet. De Brusselaar kroont zich namelijk al voor het derde jaar op rij tot beste hockeydoelman ter wereld. Vanasch, 32 intussen, is met onze nationale hockeyploeg de Red Lions de regerende wereld- en Europees kampioen.

Over een paar maanden kan de ploeg zich in Tokio ook nog tot olympisch kampioen kronen. De Red Lions zijn uit op revanche na de verloren finale tegen Argentinië in Rio 2016.

Verhuis naar Keulen

Begin januari kondigde Vanasch aan dat hij zijn huidige club, de Waterloo Ducks, volgend seizoen zal verlaten om onder de lat van het Duitse Rot Weiss Keulen te gaan staan. “Een laatste grote uitdaging in mijn carrière”, noemt hij het zelf.

De FIH maakt deze week de winnaars van de Hockey Stars Awards bekend. Vincent Vanasch is dus al zeker van zijn stek in het team van het jaar, woensdag worden de beste coaches bekend gemaakt en donderdag de beste spelers. Benieuwd of ook daar Belgen - en Brusselaars - in de prijzen vallen.

Vincent Vanasch, doelman van het nationale Belgische hockeyteam, na het winnen van de EuroHockey-finale in 2019

| Vincent Vanasch, doelman van het nationale Belgische hockeyteam, na het winnen van de EuroHockey-finale in 2019.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Evere, Sport, Vincent Vanasch, Red Lions, Belgische hockeybond, hockey, Hockey Pro League

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni