Bemptsite Vorst: hier komt wellicht het nieuwe stadion van Union Saint-Gilloise, met aan te passen oprit en bestaande afrit naar de E19
© Google Maps/BRUZZ | Bemptsite Vorst: hier komt wellicht het nieuwe stadion van Union Saint-Gilloise, met aan te passen oprit en bestaande afrit naar de E19.

Vlaamse grensgemeenten zien nieuw Unionstadion op de Bempt-site wel zitten

RV
© BRUZZ
20/01/2023

Jan Desmeth (N-VA), burgemeester van het aanpalende Sint-Pieters-Leeuw, ziet in de komst van het nieuwe Union-stadion op de Bempt-site een belangrijke kans om een aantal mobiliteitsproblemen op te lossen.

Een week geleden stelde voetbalclub Union Saint-Gilloise haar plannen voor een nieuw stadion op de Bempt-site in Vorst voor. Burgemeester Jan Desmeth wil van de gelegenheid gebruikmaken om enkele mobiliteitsproblemen in het aanpalende Ruisbroek, een deelgemeente van Sint-Pieters-Leeuw, aan te pakken.

Hij doelt specifiek op de aansluiting op de R0 en een ongebruikte brug op de Emile Pathéstraat, die ooit voorzien was om aan te sluiten op de Ring. “Het is een onbenutte brug, waar momenteel alleen wagens geparkeerd staan. Maar als je goed kijkt op Google Maps, dan zie je dat die brug eigenlijk uitkomt waar het stadion gaat komen. Dus mits een aantal kleine aanpassingen kan die brug rechtstreeks worden verbonden met de parking van het nieuwe stadion.”

En er is meer, Desmeth merkt ook op dat er een oprit naar de E19 ligt aan de site. “Dan kan men ook via die weg onmiddellijk wegrijden. Dat vermindert de druk op het op- en afrittencomplex van Ruisbroek-Drogenbos.”

Hij wil samen met alle partners aan tafel zitten om de plannen verder uit te werken. Maar voor het zover is, zal de gemeente Vorst het bod natuurlijk eerst moeten aanvaarden. De club en de gemeente gaan eind deze maand in gesprek met elkaar.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni