De hoofdzetel van de Koninklijke Belgische Voetbalbond.

Voetbalbond: 'Mislopen EK 2020 niet doodsteek voor stadion'

© Belga
07/12/2017

De UEFA heeft donderdag Brussel definitief geschrapt als speelstad voor Euro 2020. Brussel krijgt dus geen nieuw uitstel om de nodige vergunningen voor de bouw van het Eurostadion te bekomen. "Wij hebben er tot op het laatste moment alles aan gedaan om bij de UEFA nog uitstel te bekomen maar we respecteren hun beslissing", reageert Koen De Brabander, CEO van de KBVB.

"Deze beslissing betekent dat onze Rode Duivels hun groepswedstrijden in een van de andere gaststeden zullen afwerken waardoor onze supporters zich over heel Europa zullen moeten verplaatsen", verklaart De Brabander.

"Het mislopen van Euro 2020 betekent wel niet noodzakelijk de doodsteek voor het stadiondossier. Wij hebben absoluut nood aan een nieuw stadion met 45.000 plaatsen en we hopen dat de bevoegde ministers in januari alsnog de vergunning toekennen zodat er in ons land eindelijk een stadion van de 21e eeuw kan gebouwd worden."

De wedstrijden die in Brussel zouden worden gespeeld (een achtste finale en drie groepswedstrijden), verhuizen naar het Londense Wembleystadion.

Eurostadion

Het grootste voetbalstadion van het land, de grootste ondergrondse parking van Europa: superlatieven genoeg in de plannen voor een nationaal voetbalstadion op de site van Parking C. Maar wordt het stadion ooit gebouwd? Je leest er alles over in ons dossier.     

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Sport, Eurostadion, UEFA, Koen De Brabander, Euro 2020

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni