© VC Groot Dilbeek | De drastische maatregel komt er op vraag van de trainers die het geschreeuw en de bemoeienissen aan de zijlijn beu zijn.

Voetbalclub Dilbeek bant ouders van de zijlijn

© BRUZZ
28/08/2018

Geen fanatieke ouders meer aan de zijlijn bij de trainingen van voetbalclub Groot Dilbeek. De club bant hen van de trainingen van zoon- of dochterlief, omdat ze zich te vaak bemoeien maar ook te veel afval achterlaten. De voorzitter wil zelfs bij de jeugdwedstrijden geen publiek meer toelaten.

De ouders van de jeugdspelers moeten in Dilbeek voortaan op een apart plateau staan als ze de training van hun kroost willen meemaken. Dat heeft voetbalclub Groot Dilbeek op haar website en sociale media aangekondigd.

De drastische maatregel komt er op vraag van de trainers die het geschreeuw en de bemoeienissen aan de zijlijn beu zijn, zegt Steve Goethaert van VC Groot Dilbeek in Het Nieuwsblad. “Sommige papa’s en mama’s denken dat ze de nieuwe Messi of Ronaldo in huis hebben en gedragen zich daar ook naar.” Vooral de instructies die ouders hun kinderen toeroepen, zorgt voor verwarring bij spelers die zo de richtlijnen van de coach dreigen in de wind te slaan.

Glas op het veld

Maar ook het verbod op eten en drinken aan de zijlijn zou te vaak met de voeten getreden worden, met afval en zelfs glas op het terrein als gevolg. Kinderen en ouders zouden ook te pas en te onpas en zonder toelating het veld oplopen.

Tijdens de wedstrijden van de jeugd zijn ouders wel nog toegelaten langs de zijlijn, op voorwaarde dat dat in alle stilte en sereniteit verloopt. Maar Goethaert zegt in Het Nieuwsblad nog een stap verder te willen gaan “Als het van mij afhing, werden ook de jeugdwedstrijden zonder publiek gespeeld. Want dan zijn niet alleen onze eigen spelers kop van Jut, maar nog meer de scheidsrechter of de tegenstander.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport, VC Groot Dilbeek, Voetbal

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni