Voetbalclub Kraainem krijgt trofee van Olympisch Comité

© Kraainem Football via Facebook

Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) heeft vrijdag in Brussel de trofee 'Olympism in action' van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) uitgereikt aan de Koninklijke Europa Voetbalclub Kraainem.

De 'IOC Trophy for Olympism in Action 2018' is een erkenning voor degenen die sport als hefboom gebruiken om een betere en vreedzamere wereld op te bouwen. Deze trofee gaat naar een persoon of een organisatie. Het BOIC besliste om de trofee dit jaar uit te reiken aan de Koninklijke Europa Voetbalclub Kraainem en zijn voorzitter, Laurent Thieule, die aanwezig was om de trofee in ontvangst te nemen.

"De Koninklijke Europa Voetbalclub Kraainem speelt een belangrijke rol in de opvang van vluchtelingen via de sport", verduidelijkte BOIC-voorzitter Pierre-Olivier Beckers. "Sport heeft de unieke kracht om bestaande barrières tussen mensen te overstijgen en ze samen te brengen. Als zodanig is het een van de beste remedies tegen discriminatie en intolerantie. Dit is het doel van de voetbalclub Kraainem, die wekelijks een twintigtal Afghaanse, Syrische, Irakese of Eritrese vluchtelingen ontvangt."

Dit initiatief werd gelanceerd in september 2015 en heeft het mogelijk gemaakt dat 2.000 niet-begeleide minderjarige vreemdelingen in Kraainem konden worden verwelkomd. Het is ook een Europees proefproject geworden dat door de Europese Commissie en de UEFA Children's Foundation wordt gesteund. Vandaag brengt minister van Asiel en Migratie Maggie De Block (Open VLD) een bezoek aan de club.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?