Voor Union-trainer Geraerts staat of valt alles met geloof in de titel

19/05/2023

Zondag kan opnieuw een beslissende dag worden in de strijd om de titel in de hoogste voetbalklasse. Dan speelt leider Antwerp 's middags uit bij Club Brugge en neemt Union het 's avonds in Limburg op tegen RC Genk. Veel waarnemers gaan na vorig weekend uit van een duel tussen Antwerp en Union, maar daar wil Union-trainer Karel Geraerts niet van weten. "Het verschil tussen de drie ploegen is nog veel te klein om Genk nu al af te schrijven."

Voor het cruciale duel van Pinksterzondag tegen leider Antwerp op de Bosuil wacht Union dit weekend nog een uitwedstrijd in Genk. Twee maanden geleden, middenin de drukte van de Europese duels tegen Union Berlin, wonnen de Brusselaars met 1-2 tegen de ploeg van Wouter Vrancken. Toen stonden de Limburgers nog aan de leiding, vandaag ziet de wereld er helemaal anders uit en lijkt RC Genk uit koers voor een vijfde landstitel. Het verschil tussen Union en Genk bedraagt drie punten. Leider Antwerp heeft op zijn beurt één punt voorsprong op Union.

Met de eindmeet in zicht neemt de druk voor de drie clubs almaar toe. Geraerts en zijn team hebben er alle vertrouwen in, zo liet de hoofdtrainer op de persconferentie van vrijdag althans uitschijnen. “Zondag zal elke ploeg zijn wedstrijd spelen", aldus Geraerts. "Wij weten alleszins dat we eerst naar onszelf moeten kijken om een goed resultaat te halen.”

Union was voor de Tweede Wereldoorlog een echte recordclub met maar liefst 11 landstitels in de prijzenkast. Na de vele magere jaren dromen ze in het Joseph Marienstadion al over de gloriedagen van weleer. “Ik geloof in de titel", zegt Geraerts, "en straal die ambitie ook uit naar de ploeg. Trouwens, wie niet in de titel gelooft, zal die ook niet winnen."

Wie wel weet wat het betekent om te winnen in de hoogste klasse is Bart Nieuwkoop. De verdediger van Union won al eens de titel met Feyenoord in de Nederlandse eredivisie. Nu wil de Nederlander ook een Belgische bekroning aan zijn palmares toevoegen: "Je werkt een heel seizoen om een prijs te pakken, en als je die dan kunt winnen, dan is dat het mooiste wat er is."

Nieuwkoop voelt wel de druk om te winnen, maar heeft veel geleerd uit vorig jaar. Toen greep Union naast de titel, na een ongelukkige uitwedstrijd tegen Club Brugge. "Vorig jaar was zuur. Nu zitten we terug op de juiste spoor en gaan we er vol voor."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni