Vranjes mag zondag spelen in topper tegen Club

© Belga
25/08/2018

Ognjen Vranjes mag zondag meespelen met RSCA in de topper tegen Club Brugge. Hij werd geschorst voor drie speeldagen, maar daartegen ging Anderlecht in beroep. Zijn zaak werd uitgesteld naar maandag.

De Geschillencommissie Hoger Beroep van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft zaterdag de vrijspraak uitgesproken voor Wesley Moraes (Club Brugge), Mehdi Carcela (Standard) en Eric Ocansey (KAS Eupen). Volgens het disciplinaire beroepsorgaan was niet voldoende bewezen dat de indicatieve tabel, waarop de sancties gebaseerd zijn, goedgekeurd werd door de profclubs.

Dat betekent dat Moraes zondag kan meespelen met Club Brugge in het topduel met RSC Anderlecht, maar ook voor paars-wit is er goed nieuws. In afwachting van het vonnis van zaterdagmiddag, werd beslist om de uitspraak in het strafdossier van Ognjen Vranjes uit te stellen naar maandag. De Bosnische verdediger werd geschorst voor drie dagen, maar daartegen ging Anderlecht in beroep. De uitspraak in die zaak is nu uitgesteld, waardoor Vranjes zondag op de grasmat van het Jan Breydelstadion mag staan.

Coucke: 'Sorry'

Ondertussen heeft ook Marc Coucke, voorzitter van de Pro League en RSC Anderlecht, op Twitter gereageerd op de onduidelijkheid rond de indicatieve tabel die het bondsparket gebruikt om sancties uit te spreken. "Als recent voorzitter van de Pro League betreur ik de impasse: beslissingen in het voetbal moeten snel, duidelijk en eerlijk zijn", klinkt het.

"De oorzaak is een administratieve fout in januari 2018 en een recente snelle rechtzetting wordt betwist qua rechtsgeldigheid", schrijft de zakenman. "Iedereen heeft recht op verdediging, dus begrip voor wie procedure-argumenten gebruikte (puur ter info: Rsca vandaag niet; willen wel gelijke behandeling)", gaat hij verder.

"De Geschillencommissie Hoger Beroep is onafhankelijk en dus respect voor hun beslissingen. Op de Raad van Bestuur en Algemene Vergadering van 4/9 zullen we binnen de Pro League definitief het probleem aanpakken en enkele wijzigingen uitvoeren zodat iets dergelijks zich niet meer herhaalt. Sorry aan de voetballiefhebbers voor deze omstandigheden, die puur juridische oorzaken hebben. We houden ook niet van dergelijke toestanden."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport, RSCA, Ognjen Vranjes

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni