Weer vier positieve gevallen bij RWDM, club hoopt nog wel te kunnen spelen

© Belgaimage
| Thierry Dailly, voorzitter van voetbalclub RWD Molenbeek, in het Edmond Machtensstadion.

Begin deze week hebben bij voetbalclub RWDM uit 1B nog eens vier spelers en stafleden positief getest op Covid-19. Dat brengt de totale balans op 22 positieve gevallen, bevestigt voorzitter Thierry Dailly. De Molenbeekse 1B-club vraagt voorlopig nog geen uitstel voor de competitiewedstrijd van zondag tegen Club NXT.

De testresultaten van maandag kwamen woensdagavond binnen. "Er zijn vier extra personen van de spelersgroep en staf positief," bevestigt Dailly, die wegens privacyredenen niet kan zeggen hoeveel spelers nu besmet zijn met het virus. "We kregen ook goed nieuws, want twee administratieve medewerkers testten negatief. Zij mogen vanaf maandag opnieuw werken voor de club. Dat is ook heel welkom, want ik zit hier nu al een week alleen in het stadion."

Woensdag waren er om diverse redenen - voornamelijk coronabesmettingen, maar ook blessures - slechts 16 van de in totaal 26 A-kernspelers aanwezig op training. "Het virus heeft de controle over het voetbal overgenomen. Als voetbalclub heb je het zelf niet meer in de hand. Het is onmogelijk om een goede matchvoorbereiding te doen op deze manier," foetert Dailly.

Toch vroeg RWDM nog geen uitstel voor de verplaatsing naar Club NXT komende zondag. "De spelers leggen donderdag nieuwe tests af. We hopen daar de resultaten vrijdag van te ontvangen. We moeten afwachten, maar RWDM zal er alles aan doen om te spelen zondag."

Afgelopen weekend werd de thuiswedstrijd van RWDM tegen Lierse Kempenzonen wel naar een later tijdstip verplaatst wegens de vele besmettingen in de spelersgroep. De Pro League voorziet uitstelmogelijkheden zodra meer dan zeven A-kernspelers positief testten op Covid-19.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?