(Kleine) groepjes mensen in het Josaphatpark Hier lijkt het business as usual, inclusief bijhorende ijskar

| Zicht op het Josaphatpark in Schaarbeek

Wereldbeker BMX freestyle komt naar Josaphatpark in Schaarbeek

© Belga
31/05/2022

In het Josaphatpark in Schaarbeek vindt van 30 juni tot 3 juli voor het eerst Urban Sessions Brussels plaats, een festival dat gewijd is aan de spectaculaire urban sporten. Het hoogtepunt wordt de manche van de internationale UCI BMX Freestyle World Cup, want die komt voor het eerst naar België. Het evenement is volledig gratis.

De Urban Sessions Brussels beloven vier dagen lang spektakel in het Josaphatpark. Het festival van de actiesporten bestaat uit twee delen. Een eerste zone staat volledig in het teken van de ontdekking en biedt jongeren initiaties en demonstraties in het bmx'en, skateboarden, breakdansen of parkours. Het is de uitgelezen kans om te tonen hoe verbindend urban sports kunnen werken.

In de tweede zone staan alle bijzondere rampen en parcours opgesteld waar de professionele atleten hun halsbrekende stunts uithalen. Belgische en buitenlandse toppers zijn er voor het eerst op Belgische bodem te zien. Olympische BMX freestyle-kampioenen Charlotte Worthington, Logan Martin, Declan Brooks en meervoudig Belgisch kampioen Kenneth Tancré zullen erbij zijn. In totaal nemen meer dan 200 atleten uit de hele wereld deel.

"Een van de hoofdredenen waarom we een akkoord gevonden hebben, is omdat we een jong gewest zijn en dit zijn jonge sporten. We moeten dit doen om een perspectief te bieden aan jongeren en om te tonen wat er allemaal kan in deze stad", vertelt Brussels minister voor Imago van Brussel Sven Gatz (Open VLD).

Het evenement is volledig gratis, maar je moet wel een ticket reserveren via de website www.urbansessions.be.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek, Sport, bmx, Josaphatpark

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni