White Star bepleit zaak voor licentie

© brusselnieuws.be
24/04/2013
Tweedeklasser White Star Woluwe is woensdag voor de Licentiecommissie Hoger Beroep van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) verschenen. Donderdag weet de club of het zijn felbegeerde licentie krijgt. Eerder ving de club al eens bot.

White Star zit al een tijdje in slechte financiële papieren. In eerste aanleg kreeg de club daarom geen licentie van de KBVB, maar daartegen ging Woluwe in beroep.

Inmiddels werd White Star overgenomen door de investeringsgroep Gulf Dynamic Challenges uit Dubai. Die groep deed ook al een poging om FC Brussels binnen te halen.

Woensdag gingen Pierre François, de nieuwe algemeen-directeur van de club, en Michel Farin, de voormalige voorzitter, naar de hoofdzetel van de KBVB om alle bewijzen voor te leggen dat de achterstallige betalingen, zoals de spelerslonen, in orde zijn gebracht.

Het geld dat bijeengebracht is door Gulf Dynamic Challenges, ongeveer 450.000 euro, zou de club moeten toelaten om de licentie binnen te halen en als kampioen van de eerste periode deel te nemen aan de eindronde van de tweede klasse.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Lambrechts-Woluwe , Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni