White Star wellicht naar Edmond Machtensstadion

EVC
© brusselnieuws.be
23/04/2013
De kans is groot dat White Star Woluwe volgend seizoen in het Edmond Machtensstadion speelt. Dat vernam tvbrussel. In dat geval moet FC Brussels het stadion delen met de club uit Woluwe.

De verrassende wendingen in de Brusselse voetbalwereld blijven mekaar opvolgen. Eind vorige week raakte al bekend dat investeerder Gulf Dynamic Challenges (GDC) in de club White Star Woluwe wil investeren. Het Nieuwsblad schrijft dinsdag dat het gaat om een investering van 450.000 euro. Dat geld komt deels van GDC uit Dubai, dat eerder al Brussels probeerde overnemen. Een andere deel komt van John Bico, de manager van Rode Duivel Eden Hazard.

De kans blijkt nu groot dat WS Woluwe volgend seizoen in het Edmond Machtensstadion voetbalt, dat eigendom is van de gemeente. De onderhandelingen tussen de gemeente de club zijn op goede weg, vernam tvbrussel.

De club moet eerst nog een licentie krijgen. De club verschijnt woensdag in beroep bij de licentiecommissie. Met de nieuwe financiële injectie lijkt ook dat dossier op goede weg.

Mirakel
White Star Woluwe doet mee aan de eindronde die mogelijk uitzicht biedt op promotie naar eerste klasse. Dat zou bijna een mirakel zijn, want eerder dit seizoen ging de club in vereffening en vertrokken de trainer en zeven spelers als gevolg van de financiële problemen. WS Woluwe speelt de eindronde met de overblijvers.

De man achter GDC is Jamel Ben Ferah, een Algerijn die in Dubai en Parijs woont. Hij trachtte eerder dit seizoen FC Brussels over te nemen. Na ruzie met voorzitter Johan Vermeersch viel het project in het water. Volgens Vermeersch is GDC een spookbedrijf.

De dagelijkse leiding van White Star zou in handen komen van Pierre François, die tien jaar lang algemeen directeur van Standard was.

De kans dat BX Brussels - de club waarin Vincent Kompany investeert - in het Machtensstadion zal spelen, lijkt dan weer klein. Schepen van Sport El Khanouss (CDH) zegt aan tvbrussel dat "het stadion niet iedereen kan herbergen".

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek , Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni