White Star krijgt geen licentie en zakt naar derde

© brusselnieuws.be
25/04/2013
Voetbalclub White Star Woluwe krijgt in beroep geen licentie van de Voetbalbond en zakt daardoor van tweede naar derde klasse. De club stapt nu naar het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) om de beslissing aan te vechten.

Op 16 april ging de club al in vereffening door financiële problemen. De club zag daardoor al een licentie door de neus geboord in eerste aanleg.

Enkele dagen later kwam er opnieuw hoop onder de vorm van Gulf Dynamic Challenges (GDC), een kapitaalkrachtige overnemer uit Dubai. Die pompte 450.000 euro in de club en plaatste ex-Standard-topman Pierre François aan het roer.

Die regelde meteen alle achterstallige betalingen, waardoor het leek dat de club in beroep toch nog een licentie zou krijgen. De tweedeklasser trok woensdag dan ook vol vertrouwen naar de Licentiecommissie om hun aangevulde dossier voor te leggen.

Een dag later viel echter het zware verdict: geen licentie en bijgevolg een verplichte degradatie naar de derde klasse.

De club besliste ondertussen wel om naar het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) te trekken om de beslissing aan te vechten. Dat kondigt White Star aan op de website van de club.

De vraag rijst wel of het BAS vóór 5 mei zal beslissen. Want die dag start de eindronde voor de promotie naar eerste klasse, waar White Star in aanmerking voor kwam als winnaar van de eerste periode in de tweede divisie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Lambrechts-Woluwe , Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni