Het zit er bovenarms op tussen voetbalclub White Star en de gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe. De club heeft zopas vernomen dat burgemeester Olivier Maingain (FDF) niet langer de elektriciteit wil betalen. Avondwedstrijden worden daardoor onmogelijk. Voorts klaagt de club over het uitblijven van de veiligheids- en infrastructuurwerken, onder meer aan de tribunes, die de gemeente had beloofd.

White Star kreeg dinsdag van de gemeente te horen dat de club voortaan zelf de elektriciteitsfactuur moet betalen. Daarmee komt abrupt een einde aan een oud privilege. "Ik ben sinds twaalf jaar actief bij White Star en de club heeft al die tijd nooit moeten betalen voor elektriciteit," zegt voorzitter Michel Farin aan tvbrussel. "Dat was zo voorzien onder burgemeester Georges Desir. Meneer Maingain wil dat nu blijkbaar veranderen."

Vooral het feit dat de club het nieuws pas deze week te horen kreeg, zit Farin dwars. Volgens Olivier Maingain zet dit de goede relatie tussen club en gemeente echter niet op de helling en heeft White Star niet te klagen. "Als er ruzie was zou de gemeente niet al die investeringen doen," aldus de burgemeester. "De club wordt gepamperd door de gemeente. Ik ken weinig andere clubs die zoveel voordelen krijgen. We vragen de club gewoon een kleine bijdrage voor de verlichting op wedstrijddagen. Dat lijkt me nu toch niet zo'n zware last."

De club wil nu de geplande zaterdagavondwedstrijden verplaatsen om licht en dus elektriciteit te sparen. "Dat is jammer want de zaterdagavond is belangrijk voor de Brusselaars," aldus nog Farin. "We trekken veel meer volk op een zaterdagavondwedstrijd."

Dramatisch
En dan zijn er ook nog de bijkomende kosten voor veiligheids- en infrastructuurwerken. Zo wordt er een nieuwe tribune gebouwd, een investering van 400.000 euro. De gemeente neemt die voor haar rekening maar talmt volgens de club met de uitvoering. "Het is nu echt dramatisch. Er is ons veel beloofd maar we hebben er nog niet veel van gezien en we zitten op minder dan twee weken voor de competitie. Ik begrijp dat het bouwverlof voor vertraging heeft gezorgd en dat het veel kost maar de gemeente een tandje bijsteekt."

Maingain geeft toe dat de verbeteringswerken, noodzakelijk omdat de club promoveerde naar tweede klasse, niet klaar zullen zijn voor de eerste wedstrijd op woensdag 17 augustus. "Tegen de tweede thuiswedstrijd zullen de essentiële ingrepen wel gebeurd zijn," aldus de burgemeester. "Ik ben en blijf supporter maar ik blijf ook beheerder van de gemeente en ben verantwoordelijk voor het goed bestuur. Niet alles kan gedaan worden."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Lambrechts-Woluwe , Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni