White Star op rand van financiële afgrond

© tvbrussel
10/01/2013
Voetbalclub White Star Woluwe zit in zware financiële problemen. De belangrijkste geldschieter hield het vorige week voor bekeken. Veel spelers van de Brusselse tweedeklasseploeg kijken uit naar een nieuwe job.

Vlak voor Nieuwjaar raakte bekend dat geldschieter Philippe Sotiaux zich terugtrekt uit de club. Hij zou het beu geweest zijn om als voornaamste geldschieter geen inkijk te hebben in de boekhouding van de club. Daardoor loert het faillissement om de hoek.

De club geeft zichzelf nog tot 25 januari de tijd om een oplossing te vinden.

White Star doet het op sportief vlak nochtans goed. Het staat tweede in de stand. Tot voor kort stond de club zelfs aan de leiding en ze rijfde al twee periodetitels binnen, waardoor White Star in de eindronde al zeker mag meedingen naar een plaats in de hoogste voetbalklasse.

Over een promotie naar eerste klasse wordt binnen de club echter niet meer nagedacht. Het behoud in tweede wordt de voornaamste sportieve ambitie voor dit seizoen.

Als White Star dit seizoen nog zes punten pakt, is de club zeker van een verlengd verblijf in tweede klasse. Maar met een uit elkaar vallende ploeg is dat allerminst evident. Veel spelers zijn door de financiële perikelen aan het uitkijken naar een andere thuis.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Lambrechts-Woluwe , Sport

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni