White Star: 'Populistische praat moet stoppen'

© Fred K

De gemeente Sint-Jans-Molenbeek heeft beslist om White Star uit het Edmond Machtensstadion te zetten en maant de club dan ook aan om zo snel mogelijk te vertrekken. De gemeente dreigt met een dwangsom van 10.000 euro per dag van niet-toegelaten gebruik, zo laat ze weten in een persbericht. Woensdag nog kwam het alweer tot een incident, nu reageert White star op haar website: "De propaganda en de populistische praat moeten stoppen."

White Star organiseerde woensdagavond een training voor de jeugdploegen, net op het moment dat de beloften van RWDM en Union Saint-Gilloise een vriendschappelijke wedstrijd zouden spelen. De jeugdspelers van White Star weigerden het veld te verlaten, waardoor de match werd afgelast.

"In de huidige toestand, is White Star een club die het Machtensstadion als kraakpand gebruikt", zo klinkt het. "De gemeente zal een boete van 10.000 euro eisen per dag dat er oneigenlijk gebruik gemaakt wordt van de installaties, zoals voorzien in de ontbonden overeenkomst".

Gerechtelijke procedure
Na een financieel geschil besliste het gemeentebestuur van Molenbeek in maart dat White Star vanaf 1 juli zijn biezen moest pakken uit het Edmond Machtensstadion. Eind juni werd White Star uitgenodigd voor een plaatsbeschrijving om de uitzetting te vervolledigen, maar de Brusselse amateurclub legde zich daar niet zonder slag of stoot bij neer.

White Star spande een gerechtelijke procedure aan, die ten gronde wordt ingeleid op 7 september. Voorlopig is er nog geen gerechtelijke beslissing genomen over de toegang tot het stadion. Komend seizoen treden RWDM en White Star aan in de tweede amateurklasse.

'Breng de dialoog terug'
Ondertussen heeft White Star op haar website ook gereageerd op het jongste incident. "Een voetbalstadion is een plek waar bepaalde waarden van de samenleving worden overgedragen op jongeren, het is geen slagveld," klinkt het. "De ordediensten hebben dezer dagen wel betere dingen te doen dan naar een voetbalstadion in Molenbeek te komen."

White Star roept RWDM dan ook op om van zich te laten horen en om de constructieve dialoog tussen de twee clubs weer op te pikken. Naar de gemeente toe herhaalt de club nogmaals dat ze de uitspraak van drie onafhankelijke rechters moet respecteren. Dat is het antwoord van White Star tegenover "de propaganda en de populistische praat".

White Star laat ook aan BRUZZ weten dat ze voorlopig wel haar jeugdtrainingen in het stadion afgelast.

 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Anderlecht stuurt Deschacht naar B-kern

sport 1518600085 Updated: 14/02/2018 - 13:49

Nieuws uit Brussel in je mailbox?