Wielerwedstrijd BXL Tour ontvangt 2.500 fietsers onder strikte coronamaatregelen

© Twitter

De vierde editie van de BXL Tour is uitverkocht. Er worden op zondag 13 september 2.500 fietsers verwacht aan de start van de wielerwedstrijd doorheen de hoofdstad. Het evenement werd volledig aangepast aan de huidige gezondheidscrisis en de coronamaatregelen. Meer dan fietsen zit er voor de deelnemers niet in.

Om het evenement in alle veiligheid te laten verlopen werd een protocol opgesteld dat de goedkeuring kreeg van het UMC Sint-Pieter-ziekenhuis. Voor de deelnemers wordt het alvast een minder feestelijke deelname. Iedereen moet een mondmasker dragen dat enkel net voor de start op het Paleizenplein mag worden afgezet. Tijdens de wedstrijd mag het mondmasker dus af, maar het moet wel goed bijgehouden worden. Na de finish in de schaduw van het Atomium moet het namelijk meteen terug op.

Dit jaar geen feestdorpen

Om de fysieke afstand te bewaren worden in de startzone nadarafsluitingen geïnstalleerd om rijstroken af te bakenen en wachtrijen aan te geven. Bij aankomst is er een uitloopzone om opstoppingen te vermijden. Net na de finish krijgen alle deelnemers een felicitatiepakket aangeboden, waarna ze de zone zo snel mogelijk moeten verlaten. Zowel aan start als finish wordt hydroalcoholische gel ter beschikking gesteld op verschillende plaatsen.

Om grote menigten en toeschouwers te vermijden worden er dit jaar geen feestdorpen opgezet bij vertrek en aankomst. De Master-categorie bijt zondag de spits af om 9.00 uur en wordt op gang geschoten door Eddy Merckx. Nadien gaan de vier Cyclo-categorieën in verschillende golven van start tussen 9u15 en 10 uur. Het parcours wordt volledig afgesloten voor verkeer van 7 tot 13 uur.


Hieronder kan je het parcours van BXL Tour 2020 bekijken:

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?