| De loper met het meeste aantal kilometers op online platform Strava wint gesigneerde loopschoenen van Vincent Kompany.

Winnaar loopwedstrijd BX Represent krijgt gesigneerde loopschoenen van Kompany

ZM
© BRUZZ
14/12/2020

Het sociaal voetbalproject BX Represent start deze week een online loopwedstrijd via loopplatform Strava. De bedoeling is om met ‘My Club My Future’ gezamelijk aan 2020 kilometer te komen, een collectieve uitdaging om Brusselse sporters opnieuw samen te brengen tijdens de coronacrisis. De loper met het meeste aantal kilometers krijgt een gesigneerd paar loopschoenen van Vincent Kompany, die BX Represent in 2013 oprichtte.

“Hoewel iedereen individueel zijn kilometers aflegt, werken we zo toch toe naar een groter collectief doel: we willen tussen 14 en 20 december samen symbolisch 2020 km lopen”, legt hoofd van BX Represent Anne-Charlotte Mauroy uit.

Met dit initiatief wil de organisatie Brusselse jongeren een duwtje in de rug geven tijdens de coronacrisis, iets wat broodnodig is volgens Mauroy: “We merken dat de lockdown voor onze leden erg zwaar begint te worden. Veel van onze spelertjes wonen krap en missen de contacten met hun coaches, het delen van lief en leed met hun ploegmakkers, het samen sporten.” Met de loopuitdaging willen ze dat gevoel van samengorigheid terugbrengen.

Deelnemen is volgens Mauroy niet moeilijk: “Zoek op Strava bij ‘Clubs’ naar ‘My Club My Future 2020 en sluit je aan. Als je gaat joggen, druk op ‘opnemen’ en je kilometers worden automatisch opgeteld bij het totaal.” Op 20 december krijgt de loper met de meeste kilometers op de teller ook een prijs: gesigneerde loopschoenen van Rode Duivel speler Vincent Kompany.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Sport, BX Represent, Vincent Kompany

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni