Winst voor RWDM, White Star en BX

© brusselnieuws.be
05/08/2013
Het was een goed weekend voor de Brusselse voetbalploegen. In de eerste klasse herpakte Anderlecht zich tegen Cercle, in de tweede klasse wonnen RWDM Brussels en White Star hun eerste wedstrijd. BX won opnieuw in de Beker van België.

Na de nederlaag tegen Lokeren was het uitkijken naar hoe de jonkies van Anderlecht zouden reageren tegen Cercle. Ouderdomsdeken Deschacht gaf alvast het goede voorbeeld door na amper acht minuten de score te openen met een afstandsschot. Nog voor de rust verdubbelde Suarez de score met een knappe lob. Nog voor het uur had Bruno met twee doelpunten de eindstand op 0-4 gebracht.

Nog vrijdagavond opende RWDM Brussels het seizoen in de tweede voetbalklasse. Tegen Lommel werd het 2-0. White Star, deed zondag niet onder met 2-1 tegen Geel.

In de Beker van België stonden vierdeklassers Ganshoren en BX Brussels zondag tegenover elkaar in een heuse derby. BX won het pleit met 0-2 en stoot door naar de derde ronde.