World Padel Tour volgend jaar in Gare Maritime

Gare Maritime
© AM / BRUZZ
| (archiefbeeld) Gare Maritime
© AM / BRUZZ
| (archiefbeeld) Gare Maritime

De honderd beste padelspelers van de wereld zullen het van 1 tot en met 8 mei tegen elkaar opnemen in de Gare Maritime op de site van Thurn & Taxis. De wedstrijden maken deel uit van de World Padel Tour, een wereldbeker die bestaat uit zestien toernooien en waarvan er in mei 2022 dus één in België wordt gespeeld.

Na het succes van de Knokke-editie van de World Padel Tour afgelopen zomer, zal de Belgische etappe van de toernooienreeks van 2022-2023 plaatsvinden in Brussel. Dat schrijft L'Echo.

In de Gare Maritime zullen de honderd beste padelspelers ter wereld, onder wie ook Belgen, het tegen elkaar opnemen. Ze kunnen er niet enkel een 'belangrijke' prijzenpot in de wacht slepen. De wedstrijden stellen de spelers ook in staat punten te sprokkelen voor de wereldranglijst, klinkt het bij de organisatoren.

Aan het roer van de organisatie staan Vincent Laureyssens, ceo van de World Padel Agency en sinds 2019 voorzitter van het organisatiecomité van de World Padel Tour in België, en Nicolas Lhoist, ondernemer in de evenementenindustrie. Beide heren wonnen de internationale aanbesteding voor de organisatie van de Belgische etappe van de wereldbeker, dat naar verluidt enkele miljoenen euro's aan inkomsten moet opleveren.

"We willen van dit toernooi één van de drie grootste sportevenementen van België maken, samen met de Memorial Van Damme en Spa-Francorchamps," aldus Laureyssens. "We rekenen op meer dan 50.000 toeschouwers: dat is meer dan drie keer het aantal toeschouwers van de VDH Knokke Padel Exhibition, die al wereldrecords brak."

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?