© BRUZZ | In september vond er nog een groot initiatietoernooi plaats op het Rogierplein.

Belgische federatie wil WK padel naar Brussel halen

TDN
© BRUZZ
16/12/2019

De Belgische padelfederatie hoopt een manche van de World Padel Tour, het wereldkampioenschap, te organiseren in Brussel. Omdat er over een aantal dagen toch 25.000 toeschouwers worden verwacht, mikt de padelbond op Paleis 12 of Vorst Nationaal als locatie.

Dat schreef de krant Het Laatste Nieuws zondag.

Eind september vond voor de derde keer een demonstratietornooi in Brussel plaats. Behalve enkele bekende atleten zoals Thomas Buffel, Tom Boon en Sabine Appelmans zakten ook een paar wereldtoppers van de padelsport naar het Rogierplein af om wedstrijden te spelen van de snelgroeiende sport.

Volgend jaar wil de Belgische federatie van de World Padel Tour een WK-toernooi naar ons land halen. Daarop zullen de tachtig beste padelspelers van de wereld uitgenodigd worden. Zij kunnen er WK-punten verdienen en een mooi zakcentje. De prijzenpot bestaat uit 125.000 euro.

25.000 toeschouwers

De stad Brussel is al partner en de bank Nagelmackers wordt de officiële naamsponsor. Een locatie is er evenwel nog niet. "We verwachten verspreid over enkele dagen zowat 25.000 toeschouwers, dus mikken we op een grote overdekte zaal. Opties zijn Paleis 12 op de Heizel of Vorst Nationaal", aldus Vincent Laureyssens, voorzitter van de World Padel Tour Belgium.

Padel, de liefdesbaby van tennis en squash, is een van de snelstgroeiende sporten in ons land. Op een gekooid terrein van 10 meter op 20 meter proberen vier spelers in dubbelteams elkaar het vuur aan de schenen te leggen. De bal mag daarbij tegen de glazen kooi gespeeld worden, wat voor verrassende wendingen kan zorgen.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Sport, Sporting Flagey, World Tour Padel, padel

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie