| Brussels Padel Open in Gare Maritime (archiefbeeld).

Brussels Padel Open vindt volgend jaar opnieuw plaats in april

© Belga
19/12/2023

De organisatoren van de Brussels Padel Open hebben dinsdag de datum van de derde editie van het toernooi bekendgemaakt. Net als dit jaar zal het toernooi in 2024 eind april plaatsvinden, van 20 tot 28 april. De organisatie werd opgenomen in het nieuwe Premier Padel-wereldcircuit, dat de World Padel Tour vervangt en volgend jaar 25 toernooien telt. De locatie wordt opnieuw Gare Maritime op de Tour&Taxis-site in Brussel.

De organisatie is trots dat ze als een van de weinige organisatoren de datum van het afgelopen jaar hebben kunnen behouden. De Nationale Loterij komt erbij als naamsponsor, Belfius blijft tweede naamsponsor. Het event zal zo voluit de 'Lotto Brussels Premier Padel by Belfius' gaan heten.

"Dit is een van de gelukkigste dagen van mijn leven, met de erkenning van onze toewijding en ons intense werk sinds 2018 door Premier Padel en hun vertrouwen in ons om ons toernooi, uniek in de wereld, te organiseren in de Gare Maritime op de Tour&Taxis-site," zegt Vincent Laureyssens, de voorzitter van het organisatiecomité. "We zijn trots dat een klein land als België opnieuw beschouwd wordt als de wereldreferentie onder 24 geselecteerde landen en om Brussel eind april te laten schitteren als de wereldhoofdstad van padel."

Indrukwekkend rijtje

Ook Gijs Kooken, ceo van Tennis en Padel Vlaanderen, is erg tevreden. "Ik ben enorm verheugd dat Brussel een plaats heeft weten te bemachtigen in dit indrukwekkende rijtje van toptornooien. Padel is op heel korte tijd een van de grootste sporten in ons land geworden. Dit evenement is weer een grote stap vooruit om de padelsport nog verder te doen groeien. Bovendien geeft dit onze topspelers de unieke kans om ervaring op te doen op het allerhoogste niveau. Daarom werken we hier als federatie heel graag aan mee."

De organisatie heeft als doel volgend jaar 55.000 bezoekers te verwelkomen en wil tegen 2026 groeien naar 75.000 fans.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni