Wauter Vandenhaute, voorzitter van RSC Anderlecht, op de persconferentie na het ontslag van Felice Mazzu

| Wauter Vandenhaute, voorzitter van RSC Anderlecht, op de persconferentie na het ontslag van Felice Mazzu.

Wouter Vandenhaute zet een stap opzij bij RSCA. Hij blijft voorzitter maar laat de operationele leiding over aan de twee CEO’s, Kenneth Bornauw (Non-Sports) en Jesper Fredberg (Sports).

Wouter Vandenhaute heeft zijn beslissing vrijdagnamiddag bekend gemaakt aan de Raad van Bestuur. Dat meldt RSC Anderlecht in een persbericht.

De Raad van Bestuur betreurt de commotie die in de voorbije dagen ontstaan is rond Jean Kindermans. "De bestuursleden onderschrijven ondubbelzinnig het belang van de jeugdacademie voor de club en de verdiensten van Jean Kindermans, alsook de nood om te blijven vernieuwen. Binnen deze ambitie is het de intentie van de club om samen met Jean Kindermans verder te werken aan de toekomst van Neerpede," aldus nog het persbericht.

In een aantal videoboodschappen op de kanalen van RSCA legt Wouter Vandenhaute uit waarom hij deze beslissing heeft genomen en motiveert hij zijn keuzes uit het verleden. HIj hoopt zo een antwoord te kunnen bieden op de vragen die de supporters van RSCA zich stellen.

Anderlecht gaf tot slot nog aan dat "ondanks een zware week voor iedereen die de club een warm hart toedraagt" de Raad van Bestuur, de aandeelhouders en het management op één lijn zitten voor wat betreft de toekomst van de club. "De club hoopt dat ook de supporters de rangen zullen sluiten en als één man achter de club blijven staan."

Eerder deze week eisten meerdere supportersverenigingen van Anderlecht in een gezamenlijke mededeling het ontslag van Wouter Vandenhaute als voorzitter.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni