Zagré voelt zich klaar voor 100 meter horden: "Denk dat mijn vormpiek nog moet komen"

Anne Zagré op de halve finale van de 100 meter horden voor vrouwen op de Olympische spelen in Tokio in augustus 2021 pano Anne Zagré op de halve finale van de 100 meter horden voor vrouwen op de Olympische spelen in Tokio in augustus 2021 pano
© PhotoNews
| Anne Zagré op de halve finale van de 100 meter horden voor vrouwen op de Olympische spelen in Tokio in augustus 2021.
© PhotoNews
| Anne Zagré op de halve finale van de 100 meter horden voor vrouwen op de Olympische spelen in Tokio in augustus 2021.

Anne Zagré begint zaterdag aan de reeksen van de 100 meter horden op het EK atletiek in München. De nationale recordhoudster start met vertrouwen. "Ik denk dat mijn vormpiek nog moet komen", zegt ze.

Vorige week liep Zagré nog een bizarre wedstrijd in Zwitserland. Er verscheen een Belgisch record van 12.70 op te tabellen, maar de tijdsopname bleek defect en de uitslag werd geschrapt. "Ik heb een vaag idee van hoe snel ik daar gelopen heb, maar eigenlijk weet ik het niet", zegt ze daarover.

"Eerst was ik even ontgoocheld omdat ik graag nog een sterke chrono wou neerzetten, maar uiteindelijk ging ik naar daar om een goed gevoel op te zoeken, en dat is gelukt.'

Geen grote verwachtingen

Ook het WK in Eugene verliep bijzonder ongelukkig voor Zagré. Eerst werd ze gehinderd in de reeksen. Daarna mocht ze opnieuw lopen, maar ging ze tegen de grond.

De mentale verwerking van dat voorval sloeg haar niet uit haar lood. "Dat is eigenlijk wel meegevallen", klinkt het. "Ik heb nog een paar wedstrijden gelopen en nog een paar stevige trainingen afgewerkt, waardoor alles heel snel voorbij leek te gaan.

"Ik heb wel tien dagen enorm afgezien van de jetlag, maar ondertussen gaat alles goed", vertelt de Brusselse. "Ik voel me klaar en kan niet wachten om er hier aan te beginnen. Ik denk dat mijn vormpiek voor dit seizoen nog moet komen."

De hordeloopster start zonder grote verwachtingen in München. "Een concrete plaats of tijd heb ik niet in gedachten. Ik wil gewoon elke koers zo goed mogelijk uitvoeren."

"Mijn opdracht wordt om geconcentreerd te blijven van de eerste tot de laatste meter. Of de finale haalbaar is? Ik heb nog niet naar de startlijst gekeken. Moeilijk te zeggen dus", besluit ze.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?