Zakelijk Anderlecht voorbij Luik richting bekerderby in Dudenpark

© Belga
| Mukairu maakte de openingsgoal in Luik.

RSCA deed wat het moest doen tegen FC Luik en won met 0-2. Volgende week wacht een verbeten Union in een stadsderby met als inzet een plaats in de kwartfinale van Croky Cup. Nieuwkomer Ashimeru maakte zijn eerste minuten voor Paars-wit en scoorde meteen.

Anderlecht deed alsof FC Luik een 1A-ploeg was (maar 't is een derdeklasser) en dus duurde het lang vooraleer er echte grote kansen kwamen.

Nmecha dreigde wel eens met een kopballetje, maar het was wachten tot de gastheren zelf in de fout gingen. Risicovol inspelen van doelman Debaty werd afgestraft door Mukairu, 0-1.

Eerste voor Ashimeru

Aan de overkant schoot Luik één keer over, en na een hoekschop, naast het doel van Wellenreuther.

ASHIMERU_RSCA
© Belga
| Eerste minuten en eerste goal voor huurling Ashimeru

Ook de tweede helft was niet veel soeps. Enkel de invalbeurten van Ashimeru, Stroeykens en Arnstad zijn het vermelden waard. Die eerste maakte ook zijn eerste goal voor Anderlecht. 0-2 en boeken dicht in Rocourt in Luik.

Al moest Delcroix de aansluitingstreffer wel nog in extremis van de lijn keren. Anderlecht deed wat het moest doen, maar een heel lekker gevoel houden Kompany en zijn spelers niet over aan deze bekertrip.

Stadsderby in beker

Het wordt dus bikkelen in Genk, nu zondag. En dan is er, een dikke twee jaar na de vorige, weer een match tegen stadsgenoot Union in de beker. In Vorst wrijven ze zich al in de handjes, want de leider in 1B bulkt van het vertrouwen en dat kan nog niet gezegd worden van Anderlecht.

Afspraak volgende week donderdagavond om 20u45 in het Dudenpark. Zonde dat het zonder fans zal zijn.

  • Luister donderdagavond naar de podcast Radio Radzinski over RSCA met hoofd jeugdopleiding bij de club Jean Kindermans
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?