In de 20 kilometer door Brussel lopen altijd heel wat bedrijven en verenigingen mee.

Zaterdag start inschrijving 20 kilometer door Brussel

© BRUZZ
22/03/2018

Op 24 maart kan je je vanaf 9 uur 's ochtens verzekeren van een plaatsje voor de loopwedstrijd 20 kilometer door Brussel. Er vallen 40.000 borstnummers te verdelen.

Zowel individuele hardlopers als groepen die meerennen voor het goede doel, kunnen zich dan via de website van de loopwedstrijd inschrijven. Om een te grote online overrompeling te voorkomen, kunnen groepen zich via een speciaal daarvoor voorzien programma inschrijven.

Er is plaats voor 40.000 deelnemers. "De inschrijvingen lopen elk jaar vlot. Er was even een dipje door de aanslagen, maar we verwachten beterschap," zegt organisator Carine Verstraeten. "De eerste 25.000 rugnummers gaan altijd vlot de deur uit. Na de paasvakantie zien we opnieuw meer inschrijvingen en weten we hoeveel volk er aan de start zal staan."

Het parcours start als vanouds in het Jubelpark en trekt dan via de Belliardstraat de stad in. Daarna loopt de groep via de Louizalaan naar het Ter Kamerenbos, om door Watermaal-Bosvoorde en de Woluwes terug te keren naar het Jubelpark.

De 20 kilometer door Brussel vindt plaats op zondag 27 mei.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Sport, 20 km door Brussel

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni