Rayane Bounida in augustus 2021 aan de bal
© Photonews | Rayane Bounida trekt van RSCA naar Ajax (op de foto: augustus 2021)

Zestienjarig RSCA-toptalent vertrekt naar Ajax

KVDP
© BRUZZ
03/03/2022

Rayane Bounida, het supertalent van RSC Anderlecht, heeft een contract getekend bij de Nederlandse voetbalclub Ajax. Bounida, die vandaag zestien werd, zal vanaf volgend seizoen in Amsterdam spelen.

Dat berichten verschillende media, waaronder Sporza en Het Nieuwsblad. Op sociale media is Rayane Bounida al langer een fenomeen. De jonge belofte van RSCA telt meer dan 361.000 volgers op Instagram. Niet alleen online kan de Vilvoordenaar op veel interesse rekenen. Scouts van topclubs als Paris Saint-Germain en Manchester City zijn al naar Neerpede afgezakt om de dribbelaar aan het werk te zien. Ook Ajax was al een tijdlang geïnteresseerd.

Vorig jaar stelde Anderlecht hem een profcontract voor, toen hij vijftien werd. Dat had Bounida toen geweigerd. Nu hij zestien is geworden heeft hij een contract getekend bij Ajax. Volgens Het Nieuwsblad vroeg de aanvallende middenvelder 700.000 euro per jaar en zou hij niet getekend hebben bij RSCA omdat paars-wit Bounida's looneisen niet zou kunnen inwilligen. Die bewering wordt volgens de entourage van de speler ontkend, weet Sporza.

Zowel Ajax als RSCA hebben nog niet officieel gecommuniceerd over de transfer. Naar verluidt zou Bounida maandag officieel worden voorgesteld in Amsterdam als nieuwe aanwinst van Ajax.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni