| Kevin Borlée komt met zijn broers Jonathan en Dylan in actie met de Belgian Tornados.

Zeven Brusselaars in actie op EK indooratletiek

TDN
© BRUZZ
01/03/2019

Komend weekend zijn de Belgische atleten in Glasgow aan zet op het Europees kampioenschap indooratletiek. Van de zeventien geselecteerde Belgen zijn er maar liefst zeven afkomstig uit Brussel. De broers Borlée zijn de grootste kanshebbers op een medaille, maar ook Cynthia Bolingo en Camille Laus doen een gooi naar eremetaal.

De laatste rechte lijn naar het EK verliep niet optimaal voor de Belgische atleten. Een sponsorconventie die ze moesten ondertekenen van de Belgische atletiekbond, deed veel stof opwaaien. Niemand tekende. Uiteindelijk krabbelde de atletiekbond terug en werd een gewijzigde tekst wel goedgekeurd.

'Brusselse' estefatteploegen

Op het EK in Glasgow is het uitkijken naar de landencompetities in de 4x400 meter. De Belgian Tornados, met de broers Kevin, Jonathan en Dylan Borlée en de Brusselse reserve Asamti Badji, zijn een absolute medaillekandidaat. Ze krijgen een gouden kans om zich zondag te meten met topfavoriet en wereldrecordhouder Polen.

Camille Laus en Cynthia Bolingo maken met de Belgian Cheetas hun zaaldebuut op een groot toernooi, maar daarom zijn ze niet minder ambitieus. "Zonder medaille terugkeren zou teleurstellend zijn", aldus kapiteine Laus. Zondag lopen ze de finale die hen mogelijk een eerste Belgische plak op de 4x400 meter.

20190218_CynthiaBolingo

| De ontlading bij Bolingo was groot toen ze het Belgisch record vastlegde op 52.70.

De Ukkelse Bolingo, die de voorbije weken indoor twee Belgische records verbeterde, loopt vrijdag al de individuele 400 meter, maar koestert minder ambities. Met een halve finale is ze al tevreden. "Ik wil gewoon een goede wedstrijd lopen, zonder me te moeten focussen op een chrono of een plaats."

Leerschool

Een selectie voor het EK had ze niet verwacht, maar toch maakt hoogspringster Claire Orcel vrijdagavond haar debuut op het hoogste Europese niveau. De juniorenwereldkampioene uit Vorst gaat vooral naar Glasgow om te leren. De kwalificatiehoogte voor de finale met acht is namelijk vastgelegd op 1m96.

"Dat is echt scherp", aldus de 21-jarige Orcel, wiens persoonlijk record 1m90 bedraagt. Ontmoedigd is ze allesbehalve. "Het is een goede gelegenheid om mijn persoonlijk record aan te vallen." Haar echte doel komt in juli, op het EK voor beloften. Daar wil Orcel de top 5 halen.

20190301_ClaireOrcel_(c)_PhotoNews

| Claire Orcel kroonde zich vorig weekend tot Belgisch kampioene indoor.

Met ook nog Thomas Van der Plaetsen en Hanne Maudens als medaillekandidaten in de meerkamp koestert de Belgische delegatie hoop op een drietal medailles. Hordenloopster Eline Berings en de Belgische vaandeldraagster van de atletiek Nafi Thiam zijn er niet bij door blessures.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport , Cynthia Bolingo , Dylan Borlée , Kevin Borlée , Jonathan Borlée , Claire Orcel , Camille Laus , Asamti Badji , EK atletiek indoor

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni