19 juni 2022: de zesde editie van de BXL Tour, met start aan het Paleizenplein en aankomst aan het Atomium

| De zesde editie van de BXL Tour in 2022.

Zondag zware verkeershinder verwacht in Brussel door twee wielerwedstrijden

© Belga
15/06/2023

Heel wat straten in en rond het centrum van Brussel zullen zondag afgesloten zijn voor de zevende editie van de amateurwedstrijd BXL TOUR. De organisatie raadt sterk af om die dag met de wagen door de hoofdstad te rijden. Wie in Brussel moet zijn, neemt het best het openbaar vervoer of de fiets. Ook de laatste etappe van de Baloise Belgium Tour vertrekt en finisht zondag aan het Brusselse Atomium.

Onder meer de Belliardstraat, de Lambermontlaan, de Generaal Jacqueslaan, de Tervurenlaan en de Van Praetlaan zijn zondag dicht van 7 uur tot 13 uur. Ook de A12 is dan afgesloten vanaf de afrit Strombeek-Bever richting het centrum, net als de afrit 7A op de Brusselse buitenring richting Vilvoorde.

Zaterdag zal de Eeuwfeestlaan tussen het Belgiëplein en het Atomiumplein al afgesloten zijn om 10 uur, tot zondag 22 uur. Ook het Paleizenplein is niet toegankelijk voor verkeer van zaterdag 14 uur tot zondag 14 uur. De Hertogstraat is dicht vanaf zondag 5 uur.

Een kaart met het volledige parcours van de amateurwedstrijd van veertig kilometer door Brussel is beschikbaar op www.bxltour.be/plan-dynamique. De straten van het parcours worden weer opengesteld nadat de laatste deelnemers en de bezemwagen zijn gepasseerd. Dat zal voor sommige wegen al voor 13 uur zijn.

Parkeren op Parking C

De tunnels van de kleine ring blijven wel toegankelijk. Parkeren is verboden langs alle wegen van het traject. De organisatie waarschuwt dat voertuigen in overtreding zullen worden weggesleept. Er worden tal van omleidingen ingesteld om de weggebruikers zo vlot mogelijk weg te leiden van het evenement. De organisatie van de Baloise Belgium Tour raadt toeschouwers aan te parkeren op Parking C, al is die tot 13u niet bereikbaar via één afrit van de buitenring. Wie met de wagen naar een van de wielerwedstrijden komt, gebruikt volgens de organisaties het best de verkeersapp Waze.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni