© rsca.be

Zulte Waregem speelt Europese wedstrijden in Anderlecht

© brusselnieuws.be
10/06/2013
Komend voetbalseizoen zal Zulte Waregem voor zijn Europese wedstrijden uitwijken naar het Constant Vanden Stockstadion in Anderlecht. Het stadion in Waregem voldoet niet aan de eisen van de Europese voetbalbond Uefa.

Zulte Waregem neemt als vicekampioen deel aan de voorronde van de Champions League. De Vlaamse club moest daarvoor echter op zoek naar een stadion. In het eigen Regenboogstadion mogen immers geen Europese wedstrijden plaats vinden. Eerder was er een deal met Gent, maar daar kon Zulte Waregem uiteindelijk niet terecht.

De oplossing is nu gevonden: Essevee zal spelen in het Anderlechtse Astridpark, ruim 75 kilometer van Waregem.

"We zijn de voorbije dagen gecontacteerd door Zulte Waregem en hebben niet lang moeten nadenken om toe te stemmen", verklaarde Roger Vanden Stock ondertussen op een persconferentie. "Als een club in nood verkeert, moeten we helpen. Het zou een ramp geweest zijn voor het Belgisch voetbal indien Zulte Europees forfait had moeten geven omdat het geen stadion vond. We zouden de risée geweest zijn van heel Europa."

De concrete organisatie op het vlak van veiligheid en ticketverkoop moet de komende dagen en weken nog bekeken worden, maar burgemeester Eric Tomas (PS) heeft er een goed oog in. "We zullen er alles aan doen om de hinder voor de omwonenden tot een minimum te beperken en alles naar behoren te laten verlopen, zonder incidenten."

Patrick Decuyper, CEO van Zulte Waregem hoopt dat ook Brusselaars op de wedstrijden zullen afkomen bovenop de verwachte 15.000 supporters van Essevee. "Maar dat zal afhangen van de affiche.

De overeenkomst geldt voorlopig enkel voor de twee thuiswedstrijden in de voorrondes. Daarna wordt bekeken of ook eventuele volgende wedstrijden in Anderlecht kunnen doorgaan. De Uefa zal de kalender dan moeten aanpassen omdat Anderlecht, dat zelf in de Champions League uitkomt, en Zulte Waregem dan niet allebei 'thuis' kunnen spelen op dezelfde dag.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie