Atomium krijgt eindelijk adres

© PhotoNews
| Het Atomium heeft voor het eerst in haar zestigjarige bestaan een volledig adres. "Hopelijk komt de post nu wel aan," zegt directeur Henri Simons.

Het Atomium krijgt een eigen adres. Lang luidde het adres van de negen bollen: Eeuwfeestlaan, zonder huisnummer. Bij de vijftigste verjaardag veranderde dat in Atomiumsquare, ook zonder nummer. Voor sommige postbodes en koeriers blijkt dat onvindbaar.

Brieven en pakjes worden geregeld terug naar afzender gestuurd met de mededeling: adres onbekend. Of ze belanden wat verderop bij Trade Mart Brussels. De Atomiumsquare is namelijk ook een straat en Trade Mart zit op nummer 1.

“Een ander huisnummer krijgen op de Atomium­square bleek volgens de stedenbouwkundige plannen onmogelijk,” zegt directeur Henri Simons van het Atomium. Daarom is er samen met de Brusselse schepen van Stedenbouw Geoffroy Coomans de Brachène (MR) een nieuw adres bedacht: Atomiumplein 1.

“Na zestig jaar zullen we een adres, alleen voor ons, hebben. Hopelijk komt de post nu wel aan,” zegt Simons. Het voorstel ligt momenteel bij de toponymiecommissie voor advies.

Ook het lager gelegen deel van de Eeuwfeestlaan - aan de Beneluxfontein en de opgefriste rotonde - krijgt een nieuwe naam van schepen Coomans de Brachène. Ter gelegenheid van ‘70 jaar Benelux’ wordt het omgedoopt tot Beneluxplein.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?