Bakkerij in Sint-Gillis moet roze gevel herschilderen

© BVR/BRUZZ
| De roze gevel kleurt het kruispunt van de Charleroisesteenweg en de Defacqzstraat.
Updated: 05-06-2019 - 10:06

De Kasteleinswijk in Sint-Gillis verliest deze maand opnieuw een beetje kleur. Een Portugese bakker op de Charleroise Steenweg moet zijn roze gevel helemaal herschilderen. De uitbater had voor de opvallende tint geen vergunning aangevraagd.

Dat schrijft de krant La Capitale zondag.

Het hoekgebouw aan de Charleroise Steenweg en de Waterleidingstraat kleurt sinds enkele weken roze en wit. Dat zijn de traditionele kleuren van bakkerij Wooly, die ook in Sint-Pieters-Woluwe een vestiging heeft met de opvallende tinten.

Maar uitbater Marcelo Caetano vroeg geen vergunning aan voor het roze kleurtje. "We lieten de eigenaar weten dat hij in overtreding was en een pv riskeerde als hij de voorgevel niet opnieuw wit zou schilderen", aldus schepen van Stedenbouw Catherine Morenville (Ecolo).

Gulden middenweg

Caetano wilde niet zomaar inbinden en speelde het spel hard, maar kwam wel tot een compromis met de gemeente. De muur moet binnen de maand wit geschilderd worden, maar de raamkozijnen mogen wel roze blijven. Voorlopig dan toch.

"De overlegcommissie in het kader van de vergunningsaanvraag heeft het laatste woord", stelt Morenville. De nieuwe bakkerij moest in principe deze maand de deuren openen, maar door de hetze omtrent het kleurtje is de opening uitgesteld naar midden juni. Al staat de gevel intussen wel al weer in het wit.

Roze gevel terug wit bakkerij Sint-Gillis
© EW/ BRUZZ
| De roze gevel is twee dagen na de oproep terug wit.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?