| Het Brussels Gewest voert tot 7 februari een openbaar onderzoek om de brug definitief om te vormen tot wandel- en fietsbrug.

Buurtbewoners steunen plannen om Pierre Marchantbrug autovrij te houden

NL
© BRUZZ
16/01/2023

Onder de naam ‘Sur Le Pont Brussels’ hebben een aantal bewoners uit Anderlecht een petitie gestart om de Pierre Marchantbrug om te vormen tot een wandel- en fietsbrug. Ze betuigen daarmee hun steun aan de plannen van het Gewest.

Inmiddels hebben al bijna vierhonderd mensen de petitie ondertekend. Die loopt nog tot 7 februari en die datum is niet toevallig gekozen: tot dan duurt het openbaar onderzoek van het Brussels Gewest. Minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen) en staatssecretaris voor Stedenbouw Pascal Smet (one.brussels-Vooruit) zijn bevoegd voor het project.

Het gaat om de brug die van de Anderlechtse Biestebroekkaai over het Kanaal naar Klein Eiland loopt en waar het openluchtzwembad Flow tijdens de zomermaanden zijn deuren opent. Sinds 2014 is de brug afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

“De brug is voor de lokale gemeenschap een openbare ruimte waar mensen elkaar ontmoeten, spelen en genieten van een rustig uitzicht op het kanaal,” schrijft het buurtbewonerscollectief in de petitie.

“We willen de Brusselse politici bedanken die het potentieel van de Pierre Marchantbrug inzien en dit project verdedigen. Zo kan iedereen de brug blijven gebruiken als iconisch uitkijkpunt, als ruimte voor ontmoetingen en activiteiten, en als groene corridor, die beide oevers van het kanaal verbindt door middel van actieve mobiliteit.”

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni