Buurtbewoners voeren actie tegen bouwplannen op groene Donderberg

RF
© BRUZZ
26/06/2021

Buurtbewoners protesteren tegen de afschaffing van de buurtwegen en de bouwplannen op de Donderbergsite. Volgens de bewoners moet de site openbaar groen blijven, toegankelijk voor elke Brusselaar.

Zaterdag, omstreeks 14 uur verzamelen buurtbewoners aan de Donderbergsite waar ze actie voeren tegen de nieuwe bouwplannen van de Stad Brussel. Ze hekelen vooral de plannen voor de afschaffing van de buurtwegen.

De buurtwegen zijn nog volop in gebruik door buurtbewoners als logische verbinding tussen de Tuinen van de Bloemist en de Tuinbouwerslaan. De nieuwe school zou eroverheen gebouwd worden, maar de buurtbewoners willen die weg blijven gebruiken.

Al tien jaar wil de Stad een ambitieus bouwproject realiseren op de Donderberg, een verwilderde lap groen van 2,5 hectare, die grenst aan de serres van Stuivenberg en de Tuinen van de Bloemist en ooit behoorde tot het koninklijk domein. Maar de buurtbewoners zetten opnieuw de hakken in het zand met deze actie.

Het collectief 'Save Donderberg' is tien jaar geleden opgericht om zich te verzetten tegen de nieuwbouwplannen van de Stad Brussel.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie