Dakrenovatie Museum Kunst & Geschiedenis in Jubelpark bijna afgerond

TRO
© BRUZZ
03/06/2021

Eind deze maand zal de renovatie van het dak van het Museum Kunst & Geschiedenis in het Jubelpark afgerond zijn. Dat kondigt de Regie der Gebouwen aan.

In totaal werd een oppervlakte van 18.485 vierkante meter dak gerenoveerd. Dat was nodig, want het dak was in erbarmelijke staat. Het plaaster brak van de muren, de trap stond onder water en er vlogen duiven binnen door de gaten in het plafond, zo werd duidelijk tijdens een werfbezoek van BRUZZ, twee jaar geleden.

Thomas Dermine, Staatssecretaris voor Relance en Strategische Investeringen, reageert opgetogen op het nieuws: “Het Museum voor Kunst & Geschiedenis herbergt een van de mooiste collecties van Europa. De renovatie van het dak was meer dan nodig, en vormt een nieuw begin voor het museum. De werken vormen een essentiële eerste stap om werk te kunnen maken van de renovatie van de volle 20.000 vierkante meter tentoonstellingsruimte van het museum."

De werken kaderen in de grootschalige renovatie en restauratie van de daken van de musea in het Jubelpark, die van start gingen in oktober 2018. Omdat het gaat om een gigantische oppervlakte, meer dan 31.000 vierkante meter in totaal, en de musea open blijven tijdens de werken, zijn de renovaties verspreid over 4 fasen en meerdere jaren. Na het Museum Kunst & Geschiedenis zijn Autoworld, waar de werken begin dit jaar werden opgestart, het Legermuseum en de Triomfboog nog aan de beurt.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni