Geen geld voor renovatie van Ukkelse Heldensquare

© Google-BRUZZ
| Heldensquare, Ukkel.

De Brusselse regering wil graag de verkeersknoop op de Ukkelse Heldensquare ontwarren, maar beschikt naar eigen zeggen niet over de middelen om dat te doen. In november werd een student er nog aangereden door een tram.

Op de Heldensquare vlak naast de drukke Brugmannlaan komen verschillende bus- en tramlijnen samen. De haltes zijn echter verspreid rond het plein. “En voor de gebruikers van het openbaar vervoer zijn de verbindingen niet ideaal”, ergert Brussels parlementslid Aurélie Czekalski (MR) zich in de krant La Capitale. “Je moet grote omwegen maken om de Heldensquare over te steken.”

Slechte verbindingen

Bovendien zijn de voetpaden er te klein en in slechte staat. “Waardoor het onveilig en onprettig is om te wachten op de bus of de tram”, aldus nog Czekalski. Brussels minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen) geeft toe dat de verbindingen tussen de verschillende haltes beter kunnen. De MIVB en Brussel Mobiliteit dachten al na over hoe dat aangepakt moet worden.

Het plein zal de komende jaren een belangrijk verkeersknooppunt blijven. Maar er is geen budget om de verkeersknoop te ontwarren en de Heldensquare veiliger te maken, zegt Van den Brandt. En dus gaat de herinrichting van de square in de koelkast. Een gemiste kans, vindt Czekalski. “Er waren afgelopen zomer nog werken aan het stormbekken. Die gelegenheid had aangegrepen kunnen worden.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?