| De data van de populaire applicatie Fix My Street wordt nu ook publiek, al worden de persoonlijke gegevens van gebruikers niet gedeeld.

Ontwikkelaars, studenten en onderzoekers zullen binnenkort aan de slag kunnen met de data van Fix My Street. Die wordt openbaar gesteld. Gebruikers van de applicatie hoeven zich echter geen zorgen te maken: de data wordt geanonimiseerd.

Via de applicatie Fix My Street kunnen gebruikers problemen in de Brusselse openbare ruimte melden, van losse straatstenen tot kapotte straatverlichting. De applicatie is bijzonder populair. In 2017 liepen er nog meer dan 26.000 meldingen binnen. In totaal gaat het om meer dan 90.000 meldingen sinds de lancering in 2013.

Fix My Street bevat zo een schat aan informatie. Die willen de bevoegde staatssecretaris en minister – respectievelijk Bianca Debaets (CD&V) en Pascal Smet (SP.A) – nu publiek maken. Bedoeling is zo ontwikkelaars en onderzoekers de kans te geven de data te gebruiken voor hun werk.

“Ik ben er zeker van dat we in de komende maanden innovatieve toepassingen zullen zien die gebruik maken van de open data van Fix My Street,” aldus staatssecretaris voor Digitalisering Debaets.

Anoniem

Gebruikers van de app hoeven zich geen zorgen te maken dat hun persoonlijke gegevens publiekelijk gemaakt worden. Enkel het tijdstip, de locatie, het onderwerp en de statusupdates van een melding worden openbaar gemaakt. De contactgegevens van gebruikers worden nooit gedeeld, benadrukt de woordvoerder van Debaets.

Geïnteresseerde ontwikkelaars en onderzoekers kunnen de data raadplegen via de website www.opendatastore.brussels. In principe staat de data open voor iedereen, maar omdat die nog niet verwerkt is, kan deze niet bepaald toegankelijk genoemd worden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Stedenbouw

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni