Het voormalig Groot Godshuis/Pacheco-Instituut.

Grand Hospice zoekt tijdelijke projecten voor leegstaande ruimtes

TRO
© BRUZZ
07/10/2021

Grand Hospice, de tijdelijke ingebruikname van de Pacheco-site in Brussel-Stad, zoekt nieuwe sociale en culturele projecten om de vrijstaande ruimtes van de gebouwen te benutten.

Sinds deze zomer zijn de tuinen van het Groot Godshuis geopend voor het publiek onder de naam Grand Hospice. Je kunt er wat drinken en er worden evenementen georganiseerd door Pali Pali. Het gaat om een tijdelijke invulling van de grote ruimte aan de Grootgodshuisstraat, want op termijn worden de gebouwen gerenoveerd tot wooneenheden en gemeenschapsdiensten.

Pali Pali lanceert nu een oproep naar projecten die gebruik willen maken van de tijdelijk leegstaande ruimtes in de gebouwen. De projecten moeten betrekking hebben op de zeven sociale en culturele thema's die het project Grand Hospice definiëren (solidariteit, kunst & cultuur, onderwijs/gezondheid/sport, lab & innovatie, duurzame ontwikkeling, sociale economie, samenleven/creëren van banden). Daarnaast moeten ze aansluiten bij de actoren die al actief zijn in de Grand Hospice:het Jeugdhuis Chicago Maison de Jeunes, het Comité Alhambra, de vzw Chicago back vzw en LD3 - Het Anker.

Het tijdelijke gebruik van de site duurt tot eind 2023 en geïnteresseerden moeten hun project voor 29 november indienen via dit formulier. Er worden bezoeken ter plaatse georganiseerd op dinsdag 19 oktober en dinsdag 26 oktober om 11u.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni