| Het pand staat op de Nerviërslaan in Etterbeek, niet ver van het Jubelpark.

Kantorencomplex Europese Commissie bij Jubelpark krijgt mogelijk woonbestemming

© BRUZZ
29/08/2023

Het kantorencomplex van de Europese Commissie bij het Jubelpark krijgt binnenkort een nieuwe bestemming als het aan projectontwikkelaar Revive ligt, sinds maandag eigenaar van het pand. Het plan is om het gebouw, gelegen aan de Nerviërslaan in Etterbeek, tegen 2029 om te bouwen tot 75 duurzame nieuwbouwappartementen en enkele commerciële ruimtes.

Het kantorencomplex aan de Nerviërslaan was lange tijd in gebruik door de Europese Commissie en werd maandag overgenomen door Revive, een duurzame projectontwikkelaar uit Gent. Hoewel de Europese Commissie nog tot eind 2026 in het gebouw zal blijven, heeft Revive plannen om het om te vormen tot residentiële appartementen na afloop van de huurovereenkomst, als de herbestemmingsvergunning wordt goedgekeurd.

Revive heeft grote plannen voor het negen verdiepingen tellende gebouw. Naast commerciële ruimtes op de begane grond zal het grootste deel van het gebouw worden omgezet in residentiële appartementen met groene accenten. Er zullen ongeveer 75 appartementen en studio's worden gebouwd, geschikt voor diverse bewoners. Revive overweegt ook een gemeenschappelijke tuin en een daktuin om de sociale band tussen bewoners te versterken.

"We willen onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk houden en streven naar energieneutrale verbouwingen," zegt Stefano Cincinnato, senior project developer bij Revive. "Dit bereiken we onder andere door hergebruik van materialen uit het bestaande gebouw en het creëren van bijna energieneutrale appartementen."

Als alles volgens plan verloopt, beginnen de werkzaamheden in het eerste kwartaal van 2027 en worden ze begin 2029 afgerond. De verkoop van de appartementen begint in de tweede helft van 2026 en de eerste bewoners kunnen tegen 2029 hun intrek nemen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni