Kunstwerk op rotonde in Oudergem verdwijnt tijdelijk voor renovatie

© Google Street View
| 'Pensée Verticale' van kunstenaar Guy Bauclair staat al sinds 2005 op de rotonde aan de visserijstraat.

Het kunstwerk ‘Pensée verticale’ van Guy Bauclair staat al sinds 2005 op het rondpunt aan de Visserijstraat in Oudergem. Het is dringend aan een restauratiebeurt toe en verdwijnt tijdelijk van het rondpunt.

De metalen constructie van meer dan tien meter hoog doet denken aan een schietlood. Ondertussen staat het kunstwerk al 15 jaar op het rondpunt aan de visserijstraat in Oudergem. Er is besloten om de ‘Pensée Verticale' een grondige onderhoudsbeurt te geven. “De verf begint af te bladeren, het kunstwerk ziet er gewoon niet meer mooi uit”, zegt verantwoordelijke Eric Flammée van Brussel Mobiliteit. “En ook de staat van het metaal moet eens gecontroleerd worden.”

Voor de renovatie zal het ijzeren gevaarte even van zijn plaats verdwijnen. “Het onderhoud kan niet ter plaatse gebeuren”, zegt Flammée. “De palen moeten herschilderd worden en daarvoor is een stelling nodig. Maar op het rondpunt is er te weinig plaats.” Daarom wordt het kunstwerk dit weekend met een vrachtwagen naar een atelier gebracht. Wanneer de renovatie klaar zal zijn, weet Flammée nog niet. “Maar we hopen dat het werk binnen een paar maanden terug op zijn plaats staat.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?