Lift Flageyplein pas tegen midden januari toegankelijk

© BRUZZ
| Het Flageyplein in januari 2018, een maand na de ontploffing

Volgens burgemeester van Elsene Christos Doulkeridis moet de lift op het Flageyplein binnen drie weken opnieuw toegankelijk zijn. Door een ontploffing op het plein twee jaar geleden raakte de lift beschadigd.

Eind december 2017 werd het Flageyplein opgeschrikt door een luide ontploffing. Een hoogspanningscabine naast de lift die het plein met de ondergrondse parking verbindt, was toen de boosdoener. Twee jaar later is de lift nog steeds ontoegankelijk.

"In juli hebt u aangegeven dat parkinguitbater Indigo verantwoordelijk is voor de herstelling, waar sinds 28 juni aan gewerkt wordt. Vier maanden later of twee jaar na de ontploffing stel ik vast dat de lift nog steeds niet werkt", richtte gemeenteraadslid Nora Bednarski (Ecolo) zich vorige week tot burgemeester en partijgenoot Christos Doulkeridis, schrijft La Dernière Heure.

"De lift werkt intussen, maar het toegangssysteem is nog niet operationeel", antwoordde de burgemeester. Het onderdeel dat daarvoor nodig is, werd volgens Doulkeridis geleverd op 20 december. "Door de vakantieperiode weet Indigo nog niet wanneer dat onderdeel geplaatst zal worden, maar dat zal ten laatste in de week van 13 januari gebeuren."

Burgemeester Doulkeridis gaf daarnaast nog aan dat er heel wat parkeerplaatsen zijn voor personen met een beperkte mobiliteit rond het Flageyplein. "We hebben de politie ook de opdracht gegeven om te bekijken of we dat aantal plaatsen kunnen verhogen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?