Moskee Raja in Laken wil uitbreiden

© MEB architecte
| Simulatiebeeld van de toekomstige Raja moskee in de Terplaststraat in Laken, een ontwerp van architect Mohamed El Bouzakhi.

De moskee Raja, gevestigd vlakbij het Bockstaelplein in Laken, wil uitbreiden met een flinke nieuwbouw. Momenteel loopt het openbaar onderzoek over dit dossier.

De moskee Raja, opgericht en beheerd door de culturele vereniging Espérance, is nu gevestigd in een kleine achterbouw op een terrein in de Terplaststraat. Beneden is er een gebedszaal, op de eerste verdieping een zaaltje voor huiswerkklassen, dat op sommige momenten ook als gebedsruimte wordt gebruikt.

De vereniging wil nu vooraan aan de straatkant een gebouw van vijf verdiepingen neerzetten dat via een koer verbonden wordt met de achterbouw.

In het nieuwe gebouw worden verschillende klasjes ingericht. “Ze zullen ook hier in de eerste plaats fungeren als huiswerkklasjes. Kinderen die het moeilijk hebben op school worden geholpen,” zegt Mohamed El Bouzakhi, die als architect het project uittekende. Ook zal er Arabische les en religie worden onderwezen.

De achterbouw wordt heringericht en zal volledig dienst doen als gebedshuis, met gescheiden ruimtes voor mannen en vrouwen.

Het openbaar onderzoek loopt nog tot 23 juni.

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?