Multipharma bouwt mega-apotheek in Anderlecht

© BAEV
| Het Oudergemse architectenbureau Archipelago/BAEV bouwt een mega-apotheek in Anderlecht.

Multipharma bouwt een mega-apotheek naast zijn entrepot aan de Lenniksebaan in Anderlecht. Het Oudergemse architectenbureau Archipelago/BAEV staat in voor het ontwerp met een oppervlakte van 350 vierkante meter over twee etages.

Beneden komt een inloopapotheek, boven is er ruimte voor magistrale bereidingen, archief, sanitair, technische installaties en personeel. De locatie is goed gekozen, net tegenover het ‘stadsdorp in aanbouw’ Erasmus Gardens, met drieduizend nieuwkomers, en op de grens met Vlaams-Brabant en de Ring. Multipharma leunt aan bij de socialistische bewegingen, en bezit een 270-tal apotheken, waarvan 54 in Brussel.

“Het wordt in oppervlakte de grootste apotheek in het Brussels Gewest,” bevestigt werfcoördinator André Baveghems van de Dienst gebouwen van Multipharma. “Mensen kunnen er bestellingen plaatsen, die ze later kunnen komen halen. Ook zal er een lockersysteem zijn om geneesmiddelen af te halen, die telefonisch of elektronisch besteld worden.” Die lockers komen er, omdat het systeem van e-commerce wettelijk niet toestaat dat geneesmiddelen op voorschrift naar het thuisadres worden opgestuurd.

Nog altijd worden meer geneesmiddelen op voorschrift gekocht dan medicatie of producten die vrij zijn van voorschrift. “Tegen het bouwverlof moet de apotheek opengaan,” aldus nog Baveghems.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?