| Door de grond te verhogen kan er een wandelpad aangelegd worden tussen de Jubelfeestbrug en het park van Thurn & Taxis.

Natuurlijke passerelle verbindt Jubelfeestbrug met Parckfarm

TDN
© BRUZZ
01/03/2019

De plannen voor de definitieve passerelle tussen de Jubelfeestbrug en Parckfarm zijn bekend. De Brusselse bouwmeester koos voor een simpele ingreep, die het open en natuurlijke karakter van het park in de verf zet. Er komen vier parkingangen vanop de brug.

Een tijdelijke constructie verbindt de Jubelfeestbrug sinds 2014 met Parckfarm, de multifunctionele serre die door locals uitgebaat wordt in het park achter Thurn & Taxis. De voorlopige passerelle was al snel niet meer weg te denken uit de drukke Maritiemwijk.

De Brusselse bouwmeester dicht het grote succes van Parckfarm ook deels toe aan de tijdelijke helling. Die verdiende een permanente oplossing en daarom schreef de bouwmeester ook een wedstrijd uit. Het eenvoudige plan van JDMA, Steven Bosmans en Landinzicht genoot de voorkeur.

hellingstoegang_Parckfarm_tijdelijkeconstructie

| Zo ziet de tijdelijke constructie eruit.

Natuurlijk gevoel

Met een simpele grondsverhoging maakten de architectenbureau's de landschappelijke link tussen brug en park. Volgens de burgemeester draagt de eenvoudige ingreep bij tot het typische natuurlijke gevoel van het park. De gekozen materialen passen bij de omgeving.

De definitieve passerelle sluit bovendien naadloos aan bij de plannen om er meer wandelpaden aan te leggen. Bezoekers kunnen via een trap meteen afdalen tot onder de brug. Ook fietsers en rolstoelgebruikers kunnen Parckfarm via een effen pad makkelijk bereiken.

Vier passerelles

De architecten voorkomen direct contact tussen de volle grond en de aanlanding van de beschermde Jubelfeestbrug. Dat zou anders op lange termijn schade kunnen berokkenen aan het monument. De serre en het park zullen vanaf de brug via vier verschillende ingangen toegankelijk zijn.

Voor de herinrichting werd 180.000 euro uitgetrokken. Volgend jaar zouden de plannen uitgewerkt moeten zijn.

20190301_maquette_Parckfarm

| De maquette van de vier passerelles.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Laken, Stedenbouw, Parckfarm, park Thurn & Taxis, Bouwmeester Maître architecte

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni