Het betreffende terrein.

Natuurvereniging krijgt gelijk in verzet tegen bouw in Vogelzangbeekvallei

SD
15/06/2022

De Raad voor Vergunningsbetwistingen (RvVB) heeft op 2 juni de omgevingsvergunning vernietigd voor de bouw van een grote landbouwloods op een weiland gelegen naast de Vogelzangbeek, die de grens vormt tussen Sint-Pieters-Leeuw en Anderlecht. Natuurvereniging CCN Vogelzang CBN reageert "opgelucht".

Volgens de Raad was het openbaar onderzoek dat de gemeente Sint-Pieters-Leeuw in 2019 had georganiseerd onrechtmatig verlopen. Er hing geen affiche met bekendmaking.

Bovendien werd de argumentatie van de provincie die diende aan te tonen dat deze loods geen noemenswaardige aantasting veroorzaakte van het landschap, door de Raad van tafel geveegd. De oorspronkelijke vergunning werd afgeleverd door de provincie Vlaams-Brabant.

Tot slot besliste de Raad dat de uitgevoerde geluidsmetingen geen zekerheid konden bieden op de naleving van de geldende milieuvoorwaarden.

Het arrest is voor de Anderlechtse natuurvereniging CCN Vogelzang CBN en bewoners in de Vogelenzangstraat “een belangrijke overwinning” en “een grote opluchting,” klinkt het in een reactie.

De provincie heeft nu vijf maanden de tijd om het project te herzien. Of het doek definitief valt voor het bouwproject valt dus nog af te wachten.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni